Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inspirationsdag: Hållbarhet vid evenemang

2023-11-28 @ 10:30 - 15:30

sek950 – sek1750

Få motivation och inspiration i hållbarhetsarbetet!

Se hela programmet i pdf här

Hållbarhet blir mer och mer aktuellt och nu kommer det även lagar och krav som gör att många behöver agera. Så hur gör vi då? Hur har andra gjort kring evenemang? Denna konferens vänder sig till dig som arrangerar evenemang och fokuserar på att ge dig motivation och inspiration i hållbarhetsarbetet.

Ta tillfället i akt att dela kunskaper med andra likasinnade. Du kommer att ta del av goda exempel och få stöttning i ditt hållbarhetsarbete.Varmt välkommen!

Förmiddagsprogram med start kl. 10.30

Välkomnande och trendspaning med Simon Strandvik, VD och grundare Greentime
Simon kommer att ge oss en spaning in i framtiden kring hållbarhet vid evenemang och berätta om besökares, medarbetares och samarbetspartners förändrade inställning till hållbarhetsarbetet. Vi får en spaning kring CSRD och kommande lagkrav.

 

Destinationsperspektivet, Caroline Törnblad, Destination Jönköping
Intresset för hållbarhet ökar bland arrangörer och här kan destinationsbolag spela en viktig roll. Det gäller att skapa goda förutsättningar för arrangörer, ha en god dialog och våga utmana. Caroline delar med sig av hur Destination Jönköping har stöttat arrangörer i sitt hållbarhetsarbete.

 

Hållbarhet & Sponsorpaketering, Frans Fransson, Rättighetsbyrån
Sveriges rättighetsinnehavare kan bidra till en bättre värld genom ex. ökad integration, bättre miljö eller ökad jämställdhet. Ta del av hur ni som arrangör kan lyckas bättre med er sponsorpaketering genom att sätta hållbarhetsfrågan främst.

 

Klimatberäkning, Maria King, ZeroMission
Hur ska vi minska utsläppen när vi arrangerar evenemang? Maria delar med sig av hur det går att beräkna och visar ZeroMissions lösningar för att beräkna klimatutsläpp

 

Nedskräpning, Amir Faqiri – Keep JKP Clean
Hur kan vi förebygga nedskräpning vid evenemang? Varför är det viktigt? Amir berättar varför och visar hur det går att återanvända resurser istället för att se det som avfall.

 

Flergångsförpackningar – nytt lagkrav, Anna Lindvall, Panter
Från och med 2024 måste aktörer som säljer mat eller dryck till över 150 personer erbjuda flergångsförpackningar. Hur går det att lösa? Anna delar med sig av vad lagkravet innebär mer i detalj och erfarenheter från Panters lösningar från olika evenemang.

 

12.00 Lunch 


Eftermiddagsprogram med start kl. 13.00

Best practice: Handbolls-VM med Thomas Björn
Thomas berättar om handbollens hållbarhetsresa till att bli första internationella mästerskapet i Sverige att certifiera sig enligt Hållbart Evenemang. Han ger sina bästa tips hur du lyckas i hållbarhetsarbetet. Vad är värdet för handbollen – och vad händer nu närmast i damernas VM?

 

Best practice: Gadden med hållbarhetsansvariga Lisa Sandell
Vi får följa Lisas resa med att skapa och utveckla ett hållbart evenemang tillsammans med andra studenter. Hon tar upp utmaningar som de stött på, lärdomar att ta med sig och avslutar med hennes bästa tips för att genomföra ett hållbart evenemang.

 

Jämställdhet vid evenemang med Sara Wiggberg, jämställdhetsexpert
Hur går det konkret att arbeta med jämställdhet vid evenemang? Vad är viktigt att tänka på inom organisationen och vid planering av evenemang? Hur skapar vi evenemang som inkluderar alla – oavsett kön – i såväl process som upplevelse?

 

Orka vara den jobbiga beställaren, Linda Pålsson, Science Park
… och ha koll på varför! Ibland gäller det att vara just den jobbiga beställaren. Linda delar med sig av hur de ser på event som en möjlighet att påverka i positiv riktning.

 

14.15 Workshop (och fika)
I mindre grupper delar vi med oss av erfarenheter och idéer för att hjälpa varandra att agera mer hållbart.

 


15.15
Avrundning Vad tar vi med oss? Simon Strandvik, Greentime.

15.30 Avslut med efterföljande mingel
Dagen slutar kl 15.30. Efteråt är alla välkomna på AW. Häng med och ta något gott i baren om du är sugen!

 

Information om anmälan

Sista anmälningsdag är 13 nov. Avbokning kan ske senast 9 november, därefter är anmälan bindande. Priset är 1750 kr ex moms. Medlemmar till Greentime har rabatterat pris, 950 kr ex moms.

Övernattning

Behöver du boende? Då rekommenderar vi det miljömärkta hotellet Elite Stora Hotellet i Jönköping som ligger nära resecentrum och till Science Park Towers. Dagen innan, den 27:e november, kommer vi vara ett gäng som träffas upp och äter middag på kvällen. Varmt välkommen att vara med.

Välkommen att anmäla dig till inspirationsdagen här 

Detaljer

Datum:
2023-11-28
Tid:
10:30 - 15:30
Pris:
sek950 – sek1750
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Greentime

Plats

Jönköping- Science Park Towers
Elmiavägen 13
Jönköping,
+ Google Map