Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mål 3 & 5 – God hälsa och välbefinnande & Jämställdhet

2021-09-16

Vi gästas av Sara Wiggberg med bred erfarenhet och kompetens från jämställdhetsarbete inom bland annat idrottsrörelsen, musikbranschen och evenemang.
Simon Strandvik kommer att fokusera på mål nr 3 och hur det går att applicera målet kring möten och evenemang. Simon kommer även att koppla detta mål till mål 5.

  • Vad innebär respektive mål för en organisation?
  • Varför är det viktigt?
  • Hur går det att agera vid evenemang?

Mål nr 3 handlar om att säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar. God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Människors hälsa påverkas av ekonomiska, ekologiska och sociala faktorer och mål 3 inkluderar alla dimensioner och människor i alla åldrar.

Mål nr 5 handlar om att uppnå jämställdhet och alla kvinnors och flickors egenmakt. Jämställdhet mellan kvinnor och män är en förutsättning för en hållbar och fredlig utveckling. Jämställdhet handlar om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser. Alla former av våld, diskriminering och skadliga sedvänjor mot kvinnor och flickor drabbar såväl individen som hela samhället.

Detaljer

Datum:
2021-09-16
Evenemang Kategori:

Plats

Zoom (online)

Arrangör

Greentime

Anmälan är stängd