Välkommen till Greentime

En helhetslösning för hållbarhet vid evenemang

Vi vill att det ska vara enkelt att göra hållbara val när du arrangerar ett evenemang

När vi pratar hållbarhet så utgår vi ifrån ett holistiskt perspektiv. Enkelt uttryckt: vi har bara en planet. Den måste vi vårda. På planeten bor det människor, som vi måste värna. Ekonomi är smörjmedlet som får det hela att snurra. Vi stöttar därför evenemangsbranschen att ställa om till en hållbar framtid. Hållbarhet för oss innebär att du tar ansvar för både miljö, människa och ekonomin. Låter det svårt och komplext? Vi hjälper dig gärna!

aspekter

Vi erbjuder ett digitalt planeringsverktyg, certifieringen Hållbart evenemang, samt kunskapshöjande insatser i form av workshops och seminarium.

Tillsammans utgör dessa delar en helhetslösning för vår expertis kopplat till hållbarhet och evenemang.

verktyg-dator

Verktyget

Vi har tagit det stora och komplexa ämnet ”hållbarhet” och brutit ner det till konkreta frågor som är enkla att besvara. Dessa frågor utgår ifrån bland annat FN:s globala mål och diskrimineringslagen. Frågorna besvaras online, och på så vis plockar man poäng. Vårt planeringsverktyg skapar struktur, ger överblick samt förenklar både åtgärder framåt och uppföljning. Allt arbete sparas i verktyget, vilket gör det enkelt att följa arbetet år efter år.

I paketlösningen med verktyget ingår också utbildning i hållbarhet vid evenemang, webinar (både inspelade och kommande), samt ett stort nätverk av både vsmå och stora aktörer som är ute på samma resa som du. Vi finns med dig hela vägen!

Certifikat_20225

Certifiering

För att kunna certifiera sitt evenemang behöver man ha tillgång till verktyget, och alltså svara på frågor, och på så sätt plocka poäng. En certifiering kräver att du svarar ”ja” på de obligatoriska frågorna, samt plocka minst 60% av poängen. När du känner dig redo kopplas en extern revisor in, som granskar svaren online. De arrangörer som uppfyller kraven får lov att titulera sig Certifierat Hållbart Evenemang. Det utförs också en platskontroll, samt utfärdas ett protokoll.

Vi säkerställer alltid att alla som väljer att gå mot certifiering får inspiration, kunskap och riktat stöd för att identifiera och genomföra de förändringar som krävs för att agera mer hållbart.

Ett urval av våra kunder

Vi har sedan starten 2015 hjälpt både större och mindre evenemangsarrangörer och företag. Förutom verktyget och certifieringen erbjuder vi även kompetenshöjande insatser via till exempel workshops eller seminarium.

Som kund hos oss får du hållbarhetsexpertis utan pekpinnar. Du blir en del av ett stort nätverk där vi tillsammans höjer kunskapsnivån, och delar erfarenheter. Vi bjuder också in till föreläsningar, nätverksträffar och mycket mer.

finnk
so
fj
sm
kretsl
Verktyg för evenemang

Nyfiken på hur verktyget fungerar?

I den här videon visar vår VD Simon hur själva verktyget fungerar. Lika enkelt som genialt.

Nyfiken på att testa?

Behöver du mer information innan du känner dig övertygad?
Läs mer

Nätverk

Vänner