HÅLLBART EVENEMANG

Vill du som arrangör vara med i omställningen till en hållbar framtid?

Vi vill pusha evenemangsarrangörer att agera så hållbart som möjligt.

Vad vi erbjuder

Greentimes planeringsverktyg och Certifieringen Hållbart Evenemang
för arrangörer. I verktyget får du struktur, inspiration och motivation
i hållbarhetsarbetet kring ditt evenemang.

Certifieringen Hållbart Evenemang riktar sig till evenemangsarrangörer som på allvar vill visa att de har nått upp till en nivå i hållbarhetsarbetet. För att nå certifieringen ska en oberoende revisor granska hållbarhetsarbetet, både innan (digitalt) och under evenemanget. I certifieringsprocessen används ett digitalt verktyg som ger dig struktur och stöd.

Utöver vårt planeringsverktyg och certifiering erbjuder vi även
kunskapshöjning för organisationer inom evenemangsbranschen som vill öka kunskapen och praktiskt kunna tillämpa hållbarhetsarbete kring evenemang.

Greentimes planeringsverktyg för evenemang utgår från de Globala målen som täcker sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter. Vi har brutit ner det stora öppna området hållbarhet till tydliga konkreta frågor för att göra det så enkelt och tydligt som möjligt för dig som evenemangsarrangör.

I verktyget besvarar du frågor hur du agerar inför ett evenemang och på så sätt får du koll på vad ni gör, och inte gör. I verktyget ser du hur andra arrangörer har svarat på frågor och det finns också mängder av relevant branschanpassad information. Här kan du även mäta ditt avtryck och följa ditt arbete, år efter år.

Hållbarhetsresan innebär att du som arrangör till ett evenemang på djupet lär dig att agera mer hållbart. Hålbarhetsresan pågår i 12 månader. I detta paket ingår planeringsverktyget men också nätverksträffar där du kan lyfta funderingar tillsammans med andra i liknande sits, kompetenshöjande webinars (de Globala målen) och personlig rådgivning där vi hjälper dig under din resa.

Nyfiken​?

Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.