Vi erbjuder

En helhetslösning för hållbarhetsarbete vid evenemang

verktyg-dator

Verktyg

Vi har tagit det stora och komplexa ämnet ”hållbarhet” och brutit ner det till konkreta frågor som är enkla att besvara. Dessa frågor utgår ifrån bland annat FN:s globala mål och diskrimineringslagen. Frågorna besvaras online, och på så vis plockar man poäng. Vårt planeringsverktyg skapar struktur, ger överblick samt förenklar både åtgärder framåt och uppföljning. Allt arbete sparas i verktyget, vilket gör det enkelt att följa arbetet år efter år.

När du bli kund hos oss ingår en utbildning i hållbarhet vid evenemang. Du får ta del av vår webinarserie om de Globala målen (både inspelade och kommande) och blir dessutom en del av ett nätverk med stora och små evenemangsarrangörer som går igenom samma resa som du.

Certifikat_20222

Certifiering

För att kunna certifiera sitt evenemang behöver man ha tillgång till verktyget, svara på frågor, och på så vis plocka poäng. En certifiering kräver att du kan svara ”Ja” på de 38 obligatoriska frågorna, samt plockar minst 60% av poängen. När du känner dig klar med ditt arbete skickar du in för certifiering. Då kopplas en extern revisor in som granskar svaren online i verktyget.
De arrangörer som uppfyller kraven får lov att titulera sig Certifierat Hållbart Evenemang. Det utförs också en platskontroll, samt utfärdas protokoll med förbättringsförslag.

Vi säkerställer alltid att alla som väljer att gå mot en certifiering får inspiration, kunskap och stöd för att identifiera och genomföra de förändringar som krävs i hållbarhetsarbetet.

Vill du ta det viktiga steget och arbeta hållbart med ditt evenemang?

Kontakta oss gärna via vårt intresseformulär så hör vi av oss inom kort!

Vi erbjuder också

Inspiration

Behöver ni en vitamininjektion i ert hållbarhetsarbete? Vi erbjuder inspiration i form av workshops eller föreläsningar. På plats eller digitalt, en timme eller halv-/heldag är upp till er.

Vi anpassar innehållet efter era grundkunskaper, förutsättningar och behov! Kontakta oss på info@greentime.se, så berättar vi mer.

 

Analys

Behöver ni hjälp med att analysera ert hållbarhetsarbete, till exempel genom att se över ert nuläge och ta fram förslag på åtgärder framåt?

Vi kan hjälpa till med både rapportering, visualisering och presentation. Kontakta oss på info@greentime.se, så berättar vi mer.

Konsultation

Kanske är det något helt annat i hållbarhetsväg som ni behöver hjälp med. Vi som arbetar här har flera olika spetskompetenser, och kan hjälpa till med det mesta som är kopplat till evenemang och hållbarhet. Kontakta oss på info@greentime.se, så hjälper vi till att ta fram en skräddarsydd lösning för ditt företag eller evenemang.

Ett urval av de organisationer vi arbetat med

Arbetar du med evenemang i en stad, region eller destination?

Vi erbjuder en specialanpassad lösning för arrangörer och andra möjliggörare som har flera olika typer av evenemang knuten till en viss plats eller område. Då kan vi koppla på ett så kallat översiktskonto och knyta respektive evenemang+arrangör dit. Det ger överblick över hållbarhetsarbetet i ett visst geografiskt område, och gör att en kan jämföra en jazzfestival med en arbetsmarknadsmässa, eller ett löplopp med en mat- och dryckfestival. Det förenklar både rapportering och uppföljning, och belyser inom vilka områden  ni är starka, men också var ni eventuellt behöver växla upp.

Att gå vidare mot certifiering är frivilligt.

Vi arbetar just nu med

Inte riktigt där än?